Wie ben ik?

 

Ik ben Coby Tiekstra, geboren en getogen in Leeuwarden. Ik woon er met veel plezier met mijn man en onze twee dochters.

 

Jarenlang heb ik de volgende overtuigingen gehad:

 

  • Geld maakt niet gelukkig
  • Je moet hard werken voor je geld (lees: hard werken voor een ander)
  • Geld is niet belangrijk
  • Zekerheid is belangrijker dan geluk (vaste baan)
  • Rijke mensen zijn niet aardig

 

Hierdoor werd geld niet leuk en ging ik het op de verkeerde manier besteden. Ik gunde mezelf best veel want ik werkte er toch ook hard voor? Dit zorgde ervoor dat ik nooit spaarde en mijn dromen niet waar maakte, want voor ik het wist was het alweer op. Ik zat gewoon vast in een bepaald patroon. 

 

Ik deed dan ook werk wat totaal niet bij mij paste. Ik had een heel ander leven waarin ik vaak over mijn grenzen heen ging. 

 

Ik was ervan overtuigd dat sommige dingen niet voor mij bestemd waren. Dat ik ook nooit veel geld kon verdienen, want dat maakte je rijk en rijke mensen zijn niet aardig en van geld word je niet gelukkig.

En zo werd geld op de verkeerde manier belangrijker dan ik wilde dat het werd, verdiende ik nooit veel geld en was ik daar erg ontevreden over. Een paar jaren geleden heb ik het roer omgegooid. Ik merkte dat ik vast zat in een leven wat niet bij me hoorde. Ik had het gevoel dat ik mijn leven voor anderen leefde in plaats van voor mezelf en mijn gezin. Dus besloot ik mijn zekerheid (vaste baan) op te zeggen. Dood eng!

Maar ik kon niet meer. Ik had last van mijn rug, was vaak ziek, zorgde niet goed voor mezelf dus ik moest wat doen. Het was de beste beslissing die ik ooit maakte. Door los te laten ging ik weer leven. Ik veranderde mijn mindset en dat werkte!

Ondertussen had ik een opleiding coaching en counseling en budgetcoach gedaan. Ik help graag mensen en vind geld en vooral wat dat met een mens doet erg interessant. Ik denk namelijk dat heel veel problemen als gevolg hebben dat je geldproblemen hebt. De oorzaak, daar ga ik graag naar op zoek.

Ik ben daarom ook geen standaard budgetcoach, maar een Money Mindsetter. 

Ik werk met heel mijn hart en ben ervan overtuigd dat als jij écht wil, ik jou kan helpen de juiste mindset te creëren. Met die nieuwe mindset gaat jouw geld vóór je werken in plaats van tegen je. Het einige wat je hoeft te doen is klaar zijn met je huidige situatie en geen stress om geld meer willen hebben.